Magyar online sportfogadás

Magyar online sportfogadas

Az online sportfogadás Magyarországon is nagyon népszerű. Mindent megtudhatsz az online tippelésről, az élő fogadásról és a legjobb sportfogadási oldalakról.

A sportfogadás évszázados múltra tekint vissza a való világban, de immár közel három évtizede jelen van az internetes térben is. Az első online sportfogadási oldalak még 1996-ban indultak el. Azóta ez az iparág is alapos fejlődésen esett át, elsősorban a technológiai fejlődésnek köszönhetően. Új fogadási típusok, új sportágak jelentek meg és a mobilos fogadási oldalak is teret nyertek. Ez a fajta szórakozás Magyarországon is nagyon népszerű, rengeteg sportfogadási oldal működik hazánkban is és a fogadójátékosok száma is folyamatosan növekszik. Ebből a minden részletre kiterjedő áttekintésből minden fontos részletet megtudhatsz az internetes sportfogadásról, a fogadási piacokról, a sportágakról, sőt átfogó stratégiai tippeket is adunk, hogy minél sikeresebb legyél a fogadásban.

A 10 legjobb kaszinó magyar játékosok részére 2023-ban:

https://www.gamblingtherapy.org/hu/

18+. Kérjük felelősségteljesen játssz!

22bet kaszinó

22bet Kaszino

Ha egy igényes sportfogadási oldalt keresel versenyképes szorzókkal és fogadási piacok kiterjedt kínálatával, akkor ajánljuk figyelmedbe a 22bet kaszinót. Ezen a platformon kaszinó játékokat, élő osztós játékokat valamint sportfogadást találhatsz. A sportfogadási részlegen belül lehetőséged van előre fogadni a különböző sporteseményekre, de találsz itt élő fogadási lehetőséget és e-sportokból is elég tekintélyes a kínálat.

A 22bet kaszinó oldalát magyar nyelven is elérheted, maga az oldal zöld háttérrel rendelkezik, az elrendezése logikus, könnyen áttekinthető. A megnyitást követően egyetlen kattintással oda tudsz navigálni, ahova szeretnél, legyen az fogadás vagy kaszinó. 

Ahhoz, hogy hozzáférj az oldal kiemelkedő sportfogadási ajánlataihoz egy fióknyitásra lesz szükséged. Ezt úgy tudod megtenni, hogy rákattintasz az oldal jobb felső sarkában lévő regisztrációs gombra és megadod a kért adatokat. Az újonnan regisztráló játékosok kétféle üdvözlő bónusz közül választhatnak, attól függően, hogy a kaszinóban, vagy a sportfogadási részlegben szeretnének játszani. 

A kaszinó bónusz maximális értéke 1.000.000 forint lehet, míg a sportfogadók egy 100%-os üdvözlő bónuszt kaphatnak 35.000 forintos értékig. Ezt az oldalon lévő sporteseményekre költhetik el, a bónuszhoz kapcsolódó felhasználási feltételek tiszteletben tartásával.

A sportfogadási oldalon a legkülönbözőbb sportágakat találjuk és mindig fogadhatunk az olyan aktuális és népszerű eseményekre, amilyen a Bajnokok Ligája, a Grand Slam tenisztornák, vagy pedig a Forma-1.

Rabona kaszinó

Rabona Kaszino

A Rabona kaszinó már a megnyitáskor jelzi, hogy ezen a platformon az elsődleges hangsúly a sportfogadásokon van. Az oldal kínál kaszinó játékokat is, de a kezdőlap elrendezése alapján azonnal meggyőződhetünk róla, hogy a sportfogadások teljes palettáját lefedik. A felső vízszintes menüsorban ugyanis külön kiemelve találhatjuk meg a sportfogadást, az élő fogadásokat, a lóversenyt és a virtuális sportokat.

Mindkét részleg előnyös üdvözlő bónusszal várja azokat, akik úgy döntenek, fiókot nyitnak a Rabona oldalán és itt játszanak. A kaszinó bónusz értéke akár 150.000 forint is lehet, mellé jár 200 ingyenes pörgetés és egy bónusz crab. De ha a sportfogadások érdekelnek, akkor sem kell csalódnod, ugyanis az első befizetésed mellé kapsz 35.000 forint sportfogadási bónuszt és 4.000 forint értékű FreeBet lehetőséget.

A bónusz felhasználási feltételei értelmében az első befizetésed értéke legalább 5.000 forint kell, hogy legyen, a fogadásokat pedig minimum 1,50-es szorzóval kell megtenned. A promócióban nem vehetnek részt azok a játékosok, akik első befizetésüket a Neteller, vagy a Skrill szolgáltatón keresztül hajtották végre, emellett a bónuszra hatszoros tétrakási követelmény vonatkozik.

Librabet kaszinó

Screenshot 2023-08-17 at 15.31.34

A Librabet kaszinó a kiegyensúlyozott ajánlatot tartja vezető irányelvének. Ennek megfelelően már az oldal megnyitásakor az az elképzelés érvényesül, hogy a játékosok a képernyőt egyenlő arányban elfoglaló három részleg üdvözlő bónusza közül választhatnak, ezek pedig a sportfogadás, a kaszinó és az élő osztós játékok.

A sportfogadási részleg új játékosai egy 35.000 forintos üdvözlő bónusszal indíthatják a játékot, ami mellé 4.000 forint ingyenes fogadásra feljogosító utalványt is kaphatnak. A Librabet fogadási részlegében sportfogadásokat, élő fogadásokat és virtuális sportokat találhatunk.

Az oldal bal szélén találhatjuk az aktuálisan legnépszerűbb eseményeket, mint amilyen a Női labdarúgó-világbajnokság, az UEFA Bajnokok Ligája, a Premier Liga, a Bundesliga, vagy az NFL. Ez alatt az elérhető sportágak teljes felsorolása található, a legtöbb fogadási lehetőségünk a következő sportokból van: labdarúgás, tenisz, kosárlabda, asztalitenisz és amerikai futball.

A Librabet kaszinó élő fogadási lehetőséget is kínál. Az egyes események mellett a villogó piros Élő felirat jelzi, ha egy mérkőzés éppen folyamatban van. Ha rákattintunk egy ilyen versenyre, akkor lehetőségünk van élő fogadásokat kötni. Ez talán a fogadások legizgalmasabb formája, hiszen a mérkőzés alakulásának a függvényében tudunk olyan dolgokat megtippelni, mint például melyik csapat lövi a következő szögletet, lesz-e csere az elkövetkező időszakban, illetve ki lövi a következő gólt. Mindezekhez pedig állandóan változó, dinamikus szorzók társulnak.

Wazamba kaszinó

Wazamba Live Casino

A Wazamba kaszinót valószínűleg nem kell bemutatni azoknak, akik némileg ismerik az online szerencsejátékok világát. Ez az oldal egy egyedi dizájnnal rendelkezik, különböző maszkokat gyűjthetünk össze játék közben, amelyeket később értékes jutalmakra tudunk becserélni. Az oldal a szakma elismerését is kivívta, így 2019-ben a Legjobb új kaszinó, 2020-ban pedig a Leginnovatívabb kaszinó díját kapta meg.

Amellett azonban, hogy figyelemfelkeltő kaszinó játékokat kínál, az oldalnak egy jól kidolgozott sportfogadási részlege is van, amelyen belül sportfogadás, élő fogadás, lóverseny és virtuális sportok találhatók. 

A sportfogadók a regisztrációt követően egy üdvözlő bónuszcsomagot kapnak, amelynek az értéke akár 35.000 forint is lehet, mellé pedig 4.000 forint értékű FreeBet utalványt, hogy lendületesen induljanak a fogadások. 

Ezen kívül a Wazamba sportfogadási oldal folyamatosan kínál megújuló és alkalmi promóciókat is, amelyek alkalmazkodnak az éppen folyó rangos sporteseményekhez. Jelenleg található egy promóció, amelynek keretében az UEFA mérkőzésekre nyerhetünk ingyenes fogadási lehetőséget, de van egy heti újratöltési bónusz is, amellyel 50%-os pénzvisszatérítést szerezhetünk 150.000 forintig és egy sport jackpot, amelynek az értéke 5.200.000 forint.

Powbet kaszinó

Powbet Free spins

A Powbet egy igényes dizájnnal rendelkező szerencsejáték-oldal, amely a Curacaói Szerencsejáték Hatóság engedélyének birtokában kínál sportfogadást és kaszinó játékokat. Egy ügyfélközpontú platformról van szó, az oldal ugyanis elérhető több nyelven, köztük magyarul is, emellett 24 órán át elérhető online ügyfélszolgálatuk is van, amely élő chaten vagy e-mailben érhető el.

Az oldal sportfogadási részlegében az új játékosok egy 35.000 forintos üdvözlő bónusszal kezdhetik a játékot, de ezen kívül még számos folyamatos promóciót találhatunk itt. Ezek közül érdemes megemlíteni az Akkumulátor promóciót, amely 100%-os bónuszt kínál a játékosoknak, a cashback bónuszt, amely veszteségeid 10%-át téríti meg 30.000 forintig, valamint a sport jackpotot, amelynek az értéke 4.500.000 forint.

A sportfogadási részlegben találhatunk élő fogadást, lóversenyt és virtuális sportokat. Mindezen részlegeken belül külön láthatjuk az aktuális versenyeket és a nyereményszorzókat és néhány kattintással megtehetjük fogadásainkat. Az élő fogadások dinamikus szorzókkal várják a játékosokat.


Hogyan válasszuk ki a legjobb online sportfogadási oldalt?

Az online szerencsejáték és a sportfogadás is felívelő népszerűségnek örvend, folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb fogadási oldalak. Úgyhogy, aki még csak ismerkedik ezzel a szórakozási lehetőséggel, az lehet, hogy tanácstalan lesz, mely oldalt válassza, hol kapja a legjobb értéket, a legtartalmasabb kikapcsolódást. Ehhez adunk némi segítséget, megtudhatod, hogyan működik az online sportfogadás Magyarországon.

Először is, arról győződj meg, hogy az adott oldal rendelkezik-e a megfelelő sportválasztékkal. Ha például a labdarúgásra szeretnél fogadni, nézd meg, elérhetők-e itt a legjobb országos bajnokságok és nemzetközi versenyek. Szintén hasznos, ha az adott oldal kínál élő közvetítéseket, mert akkor meccs közbeni fogadásokat is tudsz tenni. Amit még érdemes ellenőrizni, hogy kínálnak-e minőségi bónuszokat és az aktuális versenyekhez kapcsolódó promóciókat.

Magyar online sportfogadás

Minden, amit tudnod kell a legjobb online sportfogadási oldalak bónuszajánlatairól

A fogadás, a tippelés nagyjából egyidős az emberi civilizációval, az emberek már a régi időben is gyakran fogadtak, ami a szórakozás egyik elterjedt formája volt. A sportfogadások egyik első, a maira leginkább emlékeztető formája az ókori Görögországban került feljegyzése, ahol az olimpiai játékokra lehetett fogadni. Persze ez még nem intézményes fogadás volt. Úgy nézett ki, hogy a két fél egymással alkut kötött, ekkor még nem voltak közvetítők, bukmékerek.

A mai időkre jellemző sportfogadások első formái a 18. századi Angliában jelentek meg, ahol elsőként a lóversenyekre lehetett fogadni. Ez olyannyira népszerű volt, hogy a brit királyi család is tevékenyen kivette belőle a részét, sőt, a mai napig ez a helyzet. Itt találkozott a sportfogadásokkal először gróf Széchenyi István is, aki egy tanulmányúton vett részt Angliában. Annyira megtetszett neki ez az időtöltés, hogy Magyarországra is behozta és sikeresen meg is honosította azt.

Az igazi fellendülést azonban a 20. század hozta meg, ekkor lettek igazán népszerűek a sportfogadások az Egyesült Államokban, az olyan sportágakban, mint a baseball, vagy az amerikai futball, de ez később kiterjedt a kosárlabdára és számos egyéb sportágra is. Magyarországon a második világháború után a fogadások nagyon visszafogottan működtek, állami felügyelet alatt, a labdarúgás vonatkozásában például elsősorban az NB-1-es mérkőzésekre lehetett fogadni. 

A kilencvenes években az internet megjelenése új lendületet és új lehetőségeket adott a sportfogadásoknak is. Az online sportfogadás Magyarországon elérhető oldalain a fogadási lehetőségek új típusai jelentek meg. Ami pedig sokkal fontosabb, a világháló révén megszűntek az országhatárok, az időzónák és az egyéb ehhez hasonló korlátozások, így ma már egy ilyen oldalon gyakorlatilag a világ bármely sportjában fogadhatunk a legkülönbözőbb országok nemzeti bajnokságaira, versenyeire és természetesen a legnagyobb világversenyekre is, mint amilyenek az olimpiai játékok vagy a Forma-1.

Az online sportfogadás magyar oldalak száma az elmúlt időszakban Magyarországon is megnőtt. Ezeknek az oldalaknak az egyik fontos jellemzője, hogy az új játékosok toborzása érdekében különböző marketing fogásokat vetnek be. Nyilván eleve versenyelőnyben van egy olyan platform, amely nagyobb számú fogadási piacot kínál rugalmas és sokféle fogadási lehetőséggel és természetesen nem marad ki az ajánlatok közül az élő közvetítés sem.

De mivel nagyon sok oldal rendelkezik hasonlóan sokrétű kínálattal, ezért a különbözőséget a különféle bónuszajánlatokkal igyekeznek biztosítani. Az üdvözlő bónusz egy olyan ajánlat, amit azok a fogadók igényelhetnek, akik első alkalommal regisztrálnak az adott legális online sportfogadási oldalon. 

Ezek a bónuszok azért előnyösek, mert a játékosoknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy saját pénzük befektetése nélkül tudják megtenni az első néhány fogadást, rutint szerezve ilyen módon. A sportfogadási bónuszok leggyakoribb fajtái a következők:

 • Ingyenes fogadás, vagy free bet. Ez azt jelenti, hogy a játékos befizet egy adott összeget, ezért cserébe pedig egy bizonyos összegű ingyenes fogadásra feljogosító jegyet kap. Ezt általában az összes sportfogadásra felhasználhatja. Ezeknek a bónuszoknak vannak bizonyos felhasználási feltételei, amelyekről érdemes előzetesen meggyőződni.

 • Cashback bónusz. Ez egy olyan jutalom, amelynek keretében a fogadások során elveszített pénz egy részét visszakaphatjuk. Ezt a pénzt aztán felhasználhatjuk újabb fogadásokra.

 • Üdvözlő bónuszcsomag. Ezt a bónuszt az új játékosok igényelhetik és általában több eleme is van, amelyek között lehet fogadásokra feljogosító pénz és cashback lehetőség is.

 • Hűségprogram. A legtöbb sportfogadási oldalon találhatunk hűségprogramot is. Ez általában egy többlépcsős rendszer, ahol minél többet játszol, annál magasabbra léphetsz és annál nagyobb kedvezményekre számíthatsz. A kedvezmények között lehetnek kedvezőbb átváltási árfolyamok, exkluzív ajánlatok és magasabb kifizetési értékhatárok is.

 • Alkalmi bónuszok. A sportfogadás online oldalak folyamatosan alkalmazkodnak az aktuális történésekhez és a bónuszajánlataikat azokhoz igazítják. Így általában találhatunk itt olyan alkalmi bónuszokat, amelyek egy-egy sportverseny ideje alatt igényelhetők, mint amilyen a labdarúgó világbajnokság, az olimpia, vagy éppen a tenisz esetében például a Roland Garros. Ezeket érdemes kihasználni, mert számos előnyt és izgalmas bónuszlehetőséget kínálnak.

 • Versenyek. A bónuszok mellett a játékosoknak lehetőségük van rá, hogy részt vegyenek alkalmi versenyeken is, amelyeken értékes nyereményeket szerezhetnek.

 • Befizetés nélküli bónusz. Ez egy ritkán elérhető ajánlat, ami nem jelenti azt, hogy nincs. Ez a bónusz azt jelenti, hogy egyetlen forint befizetése nélkül valamilyen kedvezményhez juthatsz, például online kaszinó ingyenes fogadáshoz, amit felhasználhatsz a sportfogadási oldalon lévő eseményekre.

Online sportfogadás a mérkőzésekre és élő közvetítések

Az online sportfogadások számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos értelemben vett fogadásokhoz képest. Ezek közül első helyen érdemes megemlíteni a kényelmet. Hiszen, az online sportfogadás legális változata esetében nem kell elmennünk egy fogadóirodába, elegendő kinyitni az adott oldalt, megkeresni a meccset, amire fogadni szeretnénk, tippelni és hanyatt dőlni. Ha pedig az élő közvetítések közül választunk egyet, akkor amellett, hogy az oldalon lehetőségünk van a meccs közvetítését nézni, a mérkőzés közbeni fogadási lehetőséget egész skálája tárul elénk.

Ha arról szeretnénk döntést hozni, hogy melyik sportfogadási oldalon nyissunk fiókot, a mi javaslatunk, hogy mindig keress olyan platformot, amely rendelkezik élő részleggel is. Ez azért jó, mert itt eleve a piacok szélesebb választékát találhatod és az élő fogadások sokkal pörgősebbek, izgalmasabbak, mint ha mondjuk egy hónappal előbb fogadunk egy mérkőzésre. Illetve, érdemes kitérni a mobilitásra is. Mivel a mai sportfogadási oldalak már mobilról is elérhetőek, ezért gyakorlatilag bárhol vagyunk, telefonunkon keresztül tudunk fogadni és akár a meccset is nézni tudjuk.

Az online sportfogadás Magyarország arra is lehetőséget biztosít, hogy új sportokat ismerjünk meg, mivel egy ilyen oldalon a focitól a kosárlabdán át egészen a krikettig rengeteg féle sportot találhatunk. Ha pedig nem csak vakon fogadunk, hanem utána is nézünk az adott sportágnak, versenynek, a szabályoknak, az esélyes csapatoknak, egy új sportággal van lehetőségünk megismerkedni, vagyis az ismereteink is bővülnek.

Az utóbbi években számos új sportág is megjelent az online térben, ezek között vannak az ún. e-sportok és a virtuális sportok. Ezek is egyre több érdeklődőt vonzanak. A sportfogadás online oldalakon lehetőséged van rá, hogy ezekre is fogadj.

Elsősorban az élő fogadásokról mondható el, hogy azok jelentős mértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy nagyszerű időt tölthessünk a barátainkkal, hiszen, ha egy online sportfogadás magyarországi oldalon nézzük valamilyen mérkőzés élő közvetítését, akkor összejöhetünk egy helyen és közösen tudunk tippelni a különböző élő fogadási lehetőségekre, ami remek szórakozás, akár egymással is versenyezhetünk ilyenkor.

A sportfogadás online oldalak nem csak a fogadási lehetőségeket kínálják fel, ezen felül sokkal többet nyújtanak. A legtöbb platform biztosítja számunkra, hogy utánanézzünk az egyes sportágak esetében a korábbi időszakok statisztikáinak, emellett az egyes sportágak szabályainak a leírását is tartalmazza és fogadási útmutatót is találhatunk. Vagyis, ennek köszönhetően a tudásunk alaposan bővülhet.

Az online sportfogadás magyarországi oldalak legnépszerűbb részlege az élő fogadás, hiszen itt valós időben tudjuk nyomon követni a mérkőzéseket és akármilyen váratlan fordulatra tudunk reagálni és annak megfelelően fogadást tenni. Az élő sportfogadások jellemzői a következők:

Szélesebb fogadási lehetőségek: Alapesetben arra tudunk fogadni, hogy mi lesz egy mérkőzés végkimenetele. Az élő fogadás esetében azonban fogadási piacok sokkal szélesebb választéka áll rendelkezésre. Egy focimeccsen például tippelhetünk a sárga lapok, vagy a büntetők számára, vagy arra is, hogy ki rúgja az első szögletet.
Valós idejű fogadás: A sportfogadási oldalon valós időben jelennek meg a versenyek, gyakran élő videó közvetítéssel együtt, így nem kell várni a végeredményre, minden pillanatban képben lehetünk a meccs állásával kapcsolatban.
Változatosabb nyereményszorzók: Míg az előre megtett fogadásoknál egy fix szorzó érvényes, addig az élő fogadások esetében ez dinamikus és a mérkőzés alakulásától függően változik.
Izgalom. A mérkőzések gyakran tartogatnak váratlan fordulatokat, izgalmakat. Ha az élő fogadásokat választjuk, ez jelentősen növeli a játék élvezetét.

Az online sportfogadási platformokon elérhető sportágak

Az online sportfogadás egyik legfőbb jellemzője és egyben előnye is a hagyományos értelemben vett fogadásokkal szemben, hogy sokkal nagyobb a rendelkezésre álló sportágak száma, úgyhogy valójában a játékosok a bőség zavarával küzdenek. Mielőtt fogadnánk, ajánlatos egy alapos kutatást végezni, mert sokkal nagyobb esélyünk lesz a pontos tippelésre, ha utánanézünk az adott sportágnak, az egymás ellen kiálló csapatok vagy játékosok pillanatnyi formájának, az egymás közti statisztikájuknak és más fontos tényeknek.

Maga az online sportfogadás menete nem egy bonyolult dolog, de ha még nem csináltad, lehet, hogy segítségre van szükséged. Az alábbiakban adunk egy részletes útmutatót az első fogadás megtételéhez.

1. Regisztrálj fiókot. Ha fogadni szeretnél, akkor az első lépés minden esetben az, hogy regisztrálj fiókot valamely online sportfogadási oldalon. Ez nem egy bonyolult folyamat. Megnyitod az oldalt, megkeresed a Regisztráció lehetőséget és megadod a kért adatokat. Ha az oldal kéri, akkor menetközben kiválasztod a felhasználni kívánt üdvözlő bónuszt is.
2. Első befizetés. Ahhoz, hogy megkezdhesd a játékot, pénzt kell befizetned a fogadási oldalon lévő számládra. Ezt a legtöbb esetben számos módon megteheted, rendelkezésre állnak bankkártyák, e-pénztárcák, banki átutalás és néha kriptovalutás lehetőség is. Figyelj oda, hogy ha üdvözlő bónuszt igényeltél, akkor legalább annyit befizess, amennyi a bónusz felhasználásához szükséges.
3. Válaszd ki az eseményt. Az online sportfogadási oldalakon rendszerint fogadási piacok széles választéka érhető el, ami azt jelenti, hogy akár több száz, több ezer mérkőzés közül választhatsz. Keresd meg azt a mérkőzést, amelyre fogadni szeretnél.
4. A fogadási típus kiválasztása. Az élő fogadások előnye, hogy nem csak a meccs összesített kimenetelére tudsz fogadni, mint amilyen a végeredmény, vagy a legjobb góllövő, hanem számos mérkőzés közbeni dologra is. Nézz szét az elérhető fogadási típusok között, ismerd meg őket és válaszd ki azt, amelyiket használni szeretnéd.
5. Fogadás. Ha mindezzel megvagy, akkor nem marad hátra más, mint fogadni az adott mérkőzésre. Keresd meg az oldalon a mérkőzést, nézd meg a fogadási oldal által kínált oddsokat, majd kattints a fogadási lehetőségre. Itt megadhatod, hogy milyen összegért és milyen kimenetelre szeretnél fogadni.
6. Kifizetés. Ha jól tippeltél és nyertél, a nyereményed összege bekerül a profilodon lévő pénztári fiókodba. Ha szeretnél újra fogadni, ezt az összeget felhasználhatod, de arra is van lehetőséged, hogy annak a kifizetését kérd. Ezt a Kifizetés opcióra kattintva az igényelt fizetési mód kiválasztásával tudod megtenni. Előtte győződj meg róla, hogy eleget tettél-e a bónusz tétrakási követelményeinek.

A legjobb magyar online kaszinó és sportfogadási oldalakon talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a világon elérhető szinte összes sportágból tudunk választani. Az internet, az online elérhető globális fogadások ledöntöttek minden ilyen irányú korlátozást, így akár Magyarországról is fogadhatsz egy ausztrál, vagy indiai versenyre.

A sportok között megtalálhatók többek között a következők:
Labdarúgás. Elmondható, hogy ez számít a legnépszerűbb sportfogadási lehetőségnek. A sportfogadási oldalakon a világbajnokságtól kezdve a kontinensversenyeken keresztül az olyan nemzeti bajnokságokig, mint a Premier Liga, vagy a Bundesliga, rengeteg verseny érhető el.
Kosárlabda. A kosárlabda fogadások is nagyon népszerűek. Ennek keretében természetesen megtalálhatjuk a legnépszerűbb bajnokság, az NBA mérkőzéseit, de az európai versenyeket is ugyanúgy fellelhetőek a kínálatban.
Amerikai futball. Az Amerikai Egyesült Államokban népszerű amerikai futballra is fogadhatunk, számos fogadási lehetőség érhető el.
Tenisz. A tenisz fogadások között megtalálhatjuk az év négy nagy Grand Slam tornáját, de számos egyéb ATP és WTA tornáját is.
Forma-1. A világ legnépszerűbb autóverseny-sorozata sem hiányozhat a legjobb online sportfogadási oldalak kínálatából, amelynek keretében a futamgyőztesre, a világbajnokra és a konstruktőri verseny győztesére is fogadhatunk.

Ezen kívül egyre népszerűbbek az online sportfogadók körében a virtuális és az e-sportok is, ezekre is nagyon sokan fogadnak. Az e-sportok leginkább a videójátékokhoz hasonlíthatóak. Itt professzionális játékosok játszanak elektronikus sportokat, amire fogadni lehet. Ezek a játékosok hasonlóak a valódi sportolókhoz. Napi több órán át gyakorolnak és a piaci értékük is folyamatosan emelkedik. A legnépszerűbb e-sportok a League of Legends (LoL), a Counter-Strikre, a FIFA, az NBA 2K és a Dota 2.

Ezzel szemben a virtuális sportokat nem játékosok játszák, ezek számítógépes vezérlésű versenyek, ahol a végeredményt véletlenszám-generátor határozza meg. Ezek közül a legnépszerűbbek a virtuális futball, a virtuális lóverseny, a virtuális kosárlabda, a a virtuális autóversenyzés és a virtuális tenisz.

Fogadási piacok, a fogadások típusai és a nyereményszorzók

Az idők folyamán az online sportfogadások piaca is folyamatosan fejlődött. Míg kezdetben általában egy adott mérkőzés, vagy futam végkimenetelére lehetett fogadni, később ezek a lehetőségek is bővültek, mígnem idővel, ahogy az internet sebessége növekedett és a digitális technológia lehetőségei is bővültek, megjelentek az élő közvetítések és a mérkőzés közbeni fogadások, amelyek új fogadási lehetőségek végtelen számát tették lehetővé.

Ma már, ha fogadni szeretnénk, érdemes előtte egy rövid kutatást végeznünk, hiszen nem biztos, hogy minden egyes fogadási lehetőség azonnal egyértelmű lesz számunkra. Ugyanakkor, az egyszerű fogadások mellett ott vannak a különböző gyűjtő és kombinált lehetőségek is. Az alábbiakban igyekszünk némi betekintést adni az elérhető fogadási piacokba és lehetőségekbe.

 • Fogadás a mérkőzés végkimenetelére. Ez a legegyszerűbb, legrégebbi fogadási típus, amely nem is igényel különösebb magyarázatot. Arról van szó, hogy megtippeljük a mérkőzés végeredményét, vagyis, hogy egyik, másik csapat nyer, vagy pedig döntetlen lesz. Valamint, a lóversenyek, autóversenyek esetében a győztes kilétét.

 • Alatt/felett fogadások. Ez egy nagyon érdekes fogadási lehetőség, ahol arra tudsz tippelni, hogy a végeredmény egy előre meghatározott érték alatt vagy felett lesz. Így, ha a meghatározott érték 3 és te a Felett opcióra fogadsz, akkor nyersz, ha a végeredmény értéke több lesz, mint három.

 • Hendikep fogadások. Ennek az a lényege, hogy a fogadóiroda a szorzók meghatározásánál némi előnyt ad a gyengébb csapatnak, ezzel kiegyensúlyozva némileg az esélyeket. 

 • Különleges fogadások. Ezek a különböző élő fogadási típusok, amelyek keretében tippelhetünk arra, hogy egy adott játékosnak sikerül-e pontot szereznie, hogy melyik csapat kapja az első sárga lapot, vagy pedig, hogy az egyik csapat kapusa kivédi-e az esetleges büntetőrúgást.

 • Félidő/végső eredmény. Az online sportfogadási oldalak olyan lehetőséget is biztosítanak, hogy a félidő vagy a teljes mérkőzés végeredményét is megtippelhessék. Ez is érdekes lehetőség, hiszen egy adott meccs a félidőhöz képest alaposan átalakulhat a mérkőzés végéig.

 • Jövőbeni fogadások. Ezek az ún. hosszabb távú fogadások, amelyek keretében jó előre tudunk tippelni bizonyos versenysorozatokra. Ilyen lehet például a labdarúgó világbajnokság, amelynek a győztesére már hónapokkal korábban tippelhetünk, vagy például a teljes Forma-1-es szezon. Ez utóbbi esetben érdekesség, hogy ahogy halad előre az idény, úgy változhatnak a szorzók is az állás függvényében.

 • Kombinált fogadás. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy fogadószelvényen több egyéni fogadás található, amelyekre tippelhetünk. Ahhoz, hogy nyerjünk, az összes tippnek helyesnek kell lennie.

 • Első/utolsó gól szerzője. Ebben az esetben azt kell megtippelni, hogy pontosan melyik játékos fogja lőni a mérkőzés első, illetve utolsó gólját. Mivel ezt igen nehéz megtippelni és nagy szerencse is kell hozzá, ennél a fogadásnál a szorzók is magasabbak.

 • Mindkét csapat szerez gólt. Itt arra teszünk tétet, hogy a mérkőzés folyamán mindkét csapat betalál a hálóba, vagyis az eredmény legalább 1-1 lesz.

Annak érdekében, hogy minél pontosabban tudjunk fogadni és minél nagyobbak legyenek az esélyeink informálódni kell. Vagyis, kövesd az aktuális sporthíreket, nézd át a statisztikákat és a különböző elemzéseket, amelyek alapján képbe kerülhetsz a csapatok formáját, esélyeit illetően.

Ejtsünk néhány szót a nyereményszorzókról, más néven oddsokról is. Ezek a fogadások fontos elemei, hiszen ezek határozzák meg, hogy egy fogadás során mennyit nyerhetünk. Azon fogadások esetében, ahol viszonylag könnyebb eltalálni az eredményt, mint amilyen például az, hogy melyik csapat lövi az első gólt, a szorzók is alacsonyabbak, míg a hosszútávú fogadásoknál magasabbak a szorzók is, vagyis a nyereményünk is nagyobb lesz.

Ezek a szorzók a világ különböző részein különbözőképpen néznek ki. A három alapvető változat a következő:

1. Tizedes szorzók. Ez az Európában használatos odds formátum meghatározási mód. A használata egyszerű. A nyeremény összegét megtudhatod, ha a fogadások összegét az oddsal megszorzod.
2. Tört szorzók. A brit fogadóirodák esetében az ún. törtes szorzókat alkalmaznak. Ez azt jelenti, ha mondjuk a nyereményszorzó 5/1, akkor egy forint fogadással öt forintot nyerhetsz.
3. Moneyline szorzók. Az Amerikai Egyesült Államokban ez a fajta szorzó használatos, amelynek van pozitív és negatív formátuma is. A pozitív szorzó azt fejezi ki, hogy ha 100 dollárért fogadsz, mennyi pénzt nyerhetsz. A negatív szorzó pedig azt mutatja meg, hogy mennyit kell fogadnunk, hogy 100 dollárt nyerjünk.

Magyar online sportfogadas

Néhány hasznos tipp és stratégia

Egy mondás szerint létezik olyan, hogy a kezdők szerencséje, azonban, ha szeretnél hosszabb távon is sportfogadással foglalkozni, nem árt, ha felállítasz magadban ehhez egy rendszert és teszel bizonyos előkészületeket, hiszen, ha tisztában vagy a fogadások alapjaival, a szabályokkal, a szorzókkal, ha ismered a kiválasztott sportág jellemzőit, a favoritokat, az esélyeket, akkor sikeresebb lehetsz.

Az alábbiakban adunk bizonyos konkrét tippeket, amelyeket érdemes átböngészned és ki is próbálni, mert növelhetik az eredményességedet. Amit szeretnénk azonban mindenképpen kihangsúlyozni, hogy a sportfogadásra soha ne tekints megélhetésként, kizárólag szórakozási lehetőségként.

Kutatás és elemzés. Szerezz aktuális információkat a fogadásokról, a sportágakról, a versenyzőkről, az egyes piacokról. Olvass elemzéseket, statisztikákat, legyél naprakész az eseményekkel kapcsolatban. Például, ha tudsz róla, hogy egy játékos sérülés miatt nem játszik a következő meccsen, ez az esélyekre is kihatással lehet.
Kezdd kisebb összegekkel. Ha még kevésbé vagy tapasztalt a sportfogadásokban, akkor ajánlatos, hogy kezdetben kisebb összegekben fogadj, mert így ha vesztesz akkor a veszteséged is kisebb lesz.
Legyél öntudatos. Mindig tervezd meg pontosan a költségvetésedet. Készíts napi, heti és havi terveket és tartsd is be őket. Soha ne költs nagyobb összeget, mint amennyit kész vagy elveszíteni komolyabb következmények nélkül.
Válassz sportfogadási oldalt. Érdemes átvizsgálnod több sportfogadási oldalt, ugyanis azok nem egyforma oddsokat adnak és nem is ugyanazokat a piacokat kínálják. Válaszd az igényeidnek leginkább megfelelő oldalt.
Legyen egy stratégiád. Böngészd át a különböző alkalmazott sportfogadási stratégiákat és válaszd azt, amelyik a te habitusodnak, igényeidnek a leginkább megfelel.
Elemezd az eredményeidet. Jegyezd fel a fogadásaidat és elemezd a vesztes tippeléseket. Így tanulhatsz a hibáidból és nem fogod újra elkövetni ugyanazokat a hibákat.
Legyél türelmes. A sportfogadás nem a meggazdagodásról és a gyors nyereményekről szól. Meg kell tanulnod a folyamatot, rutint kell szerezned és akkor az eredmények is jönni fognak.
Ne kövess vakon másokat. Számos tippadó oldalt, tippelési szakértőt találhatsz az interneten, akik saját szakértelmük alapján igyekeznek előrejelezni egyes meccsek végkimenetelét. Ez hasznos lehet irányadásként, de ne kövesd kritika nélkül őket, legyen saját stratégiád.
Válassz sportágat. Ahelyett, hogy találomra ugrálnál a különböző sportágak között, hasznosabb, ha specializálódsz valamilyen sportágra és abban szakértővé válsz, így sikeresebb lehetsz.
Szakértő legyél, ne szurkoló. Ha valóban nyerni is szeretnél a sportfogadással, akkor ne az legyen a vezérelved, hogy a kedvenceidre teszed a pénzedet, hanem azt igyekszel kitalálni, hogy melyik csapat esélyesebb.
Tervezz előre. Hasznos lehet, ha áttanulmányozod a versenynaptárt az adott sportággal kapcsolatban és jelöld ki, tervezd meg, mely meccsekre fogsz fogadni. Így utánuk tudsz olvasni és jobban fel tudsz rájuk készülni.
Használd ki a bónuszlehetőségeket. Az online sportfogadási oldalak számos kiemelt bónuszt és promóciós lehetőséget kínálnak. Ezeket a jutalmakat, amelyek lehetnek free bet lehetőségek, pénzvisszatérítés és más egyéb is, érdemes kihasználni, mert a nyerési esélyeinket növelik.
Nem befektetés. Már említettük, de emeljük ki még egyszer: a sportfogadás nem lehet foglalkozás, munkahely. Soha ne tekints rá így, inkább, mint szórakozási lehetőségre.

A fenti tippek között említettük azt is, hogy hasznos, ha alkalmazol a fogadások során valamilyen stratégiát. A sportfogadási piacon számos stratégia létezik, amelyek különböző megközelítést igényelnek. Az alábbiakban bemutatunk ezek közül néhányat, ha valamelyik elnyeri a tetszésedet, érdemes tenni vele egy próbát.

1. Statikus sportfogadási stratégia. A kezdők számára ajánlatos ennek a stratégiának a követése, ugyanis ez azt jelenti, hogy minden fogadásnál ugyanazzal az összeggel játszol. Ez tekinthető a legnagyobb mértékben kockázatkerülő hozzáállásnak, ugyanis könnyebben tudjuk követni a fogadási eredményeket, de nem fogunk túl nagy összegeket veszíteni, ha nem jön be a számításunk.
2. Mérkőzések történelmi elemzése. Annak érdekében, hogy sikeresen fogadhass, hasznos képben lenni. Tehát, nem csak beugrani egy-egy sportágba, vagy bajnokságba, hanem követni a mérkőzések alakulását, a csapatok formáját, egymás közti eredményeit. Ha ezeket ismerjük, pontosabban tippelhetünk. Persze, tudnod kell, hogy meglepetések mindig vannak.
3. Részarányos stratégia. Ebben az esetben a fogadási összegek a fogadás végkimenetelétől függenek. Vagyis, teszünk egy mérkőzésre például 5.000 forintot. Ha nyerünk, akkor a következő fogadásnál nagyobb összeggel fogadunk, ha viszont veszítünk, akkor kisebb összeggel fogunk játszani.
4. Piac elleni fogadás. Ha szeretünk kockáztatni, akkor a piac elleni fogadás egy jó stratégia lehet. Ennek a lényege, hogy a többi fogadó ellenében fogadunk, vagyis arra a csapatra tippelünk, amely a legesélytelenebb. A nyerési esélyeink kisebbek, de a nyeremény nagyobb lehet. Ez inkább haladóknak ajánlott.
5. Értékkövető stratégia. Ennek az a lényege, hogy azokra a végkimenetelekre fogadunk, amelyek megvalósulásának nagyobb a valószínűsége, mint amennyit a fogadóiroda fizet érte. Nem lesz annyira nyereséges, de hosszú távon jól járhatunk ezzel a stratégiával.
6. Hosszútávú fogadási stratégia. Ezen stratégia keretében egy teljes idény, vagy verseny végeredményére tehetünk tippet. Nyilván nehéz megtippelni januárban, hogy ki lesz az adott év Forma-1-es sorozatának győztese, viszont ebben az esetben a szorzók magasabbak.
7. Arbitrázs stratégia. Ha a kockázat minimalizálása a legfontosabb számodra, akkor javasolt ennek a stratégiának a követése. A lényeg, hogy minden lehetséges eredményre fogadsz több sportfogadási oldalon is. A nyeremény garantált lesz, de ez idő- és pénzigényes stratégia. 

Mint a fentiekben láthattad, a sportfogadás csak első ránézésre tűnik olyan egyszerűnek. Valójában, ha gyakrabban szeretnénk nyerni, érdemes átgondoltan hozzáállni a dologhoz. Vagyis, jó alapos kutatás után kiválasztani a fogadási oldalt, piackutatást végezni, megtervezni a költségvetésünket és eltervezni mikor, melyik mérkőzésre fogunk fogadni.

Mindezek mellett azt szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a sportfogadás szórakozási lehetőség, ezért nem kell ráfeszülni. A legjobb az élő fogadásokat választani, amikor a barátainkkal össze tudunk ülni, enni, inni, tippelni és jól érezni magunkat.

A sportfogadási oldalak által támogatott fizetési módok

Ami a sportfogadási és egyéb szerencsejátékkal kapcsolatos online platformokat illeti, a biztonság és az online fizetési megoldások két olyan tényező, amelyek kiemelt fontossággal bírnak a játékosok számára. Ehhez nem kell bővebb magyarázatot fűzni, tekintve, hogy a játékosok bankszámlájuk adatait adják meg az oldalnak, esetenként nagyobb összegeket fizetnek be, illetve, ha szerencsések nagy összegeket is nyernek, ezért a fizetések biztonsága első helyen áll, hiszen senki se szeretné, ha a pénze elveszne.

Ezzel kapcsolatban van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. Ezek közül az első, hogy az adott sportfogadási oldal rendelkezik-e megfelelő hatósági engedéllyel. Azt tudjuk mondani, hogy ha azt látod, hogy egy platformnak nincs a megfelelő engedélye, akkor azt kerüld el, mert nem biztonságos.

Ha van az oldalnak ilyen engedélye, az azt jelenti, hogy megfelelt egy egész sor biztonsági rendelkezésnek, többek között a fizetési módokkal és az adatvédelemmel kapcsolatban is. Annak is érdemes utánanézni, hogy az oldal rendelkezik-e a legkorszerűbb titkosítási technológiákkal, amelyek biztosítják, hogy illetéktelen személyek ne tudjanak hozzáférni a pénzhez.

Az elmúlt évek során nagyon sok új fizetési mód jelent meg, elsősorban az online térben. Ezeknek nagyon sok követőjük van és a felhasználók általában ragaszkodnak is az általuk használt fizetési módhoz. Ezért fontos, hogy ha egy sportfogadási oldal szeretne versenyképes lenni, akkor a fizetési módok legszélesebb választékát kínálja az ügyfelek részére. Emellett, az is lényeges szempont, hogy a befizetési és kifizetési értékhatárok is rugalmasak legyenek.

Ami a sportfogadási oldalakon meglévő fizetési módokat illeti, általában a következő fizetési rendszerek érhetők el:
Bankkártya, hitelkártya. Az online sportfogadási platformokon az egyik leggyakrabban elérhető fizetési mód a bankkártya, legyen szó betéti- vagy hitelkártyáról. Ezek használata nagyon egyszerű, ráadásul ma már vannak olyan kártyák is, amelyek kifejezetten az internetes fizetésekre szolgálnak, vagyis lehetségessé teszik a pénzügyeink ellenőrzését.
E-pénztárcák. Az utóbbi évek során az e-pénztárcák is nagyon népszerűvé váltak, hiszen a használatuk egyszerű, gyors és biztonságos. Annyit kell tennünk, hogy a pénztárcánkba feltöltünk egy összeget, onnan pedig nagyon gyorsan tudjuk feltölteni a fogadási oldalon lévő számlánkat.
Utalványos fizetés. Vannak az ún. utalványos befizetési lehetőségek is, amilyen például a Paysafecard. Ezek úgy működnek, hogy veszünk egy ilyen utalványt, ami valamilyen névértékre szól és azt egy PIN kód beütésével tudjuk feltölteni a fogadási oldalon lévő számlára.
Kriptovaluták. A bitcoin, az etherum és a többi kriptovaluta is kivívta a helyét az online térben és ezért egyre több sportfogadási oldal is elfogadja ezt a fizetési módot. Ennek a legfőbb előnye a névtelenség és a gyors kifizetések.

Mielőtt játszani kezdenél, pontosabban, mielőtt még fiókot nyitnál az oldalon, ellenőrizd le, milyen befizetési lehetőségek találhatók, hogy láthasd, megfelel-e az igényeidnek.

Sportfogadás mobilon és más eszközökön keresztül

Az elmúlt egy-két év során Magyarországon is teljes lefedettséget kaptak a legkorszerűbb 5G internetes hálózatok, ami azt jelenti, hogy mindenki számára elérhető a leggyorsabb, stabil szélessávú internet. Ugyanakkor az okostelefonok is nagyon elterjedtek és ma már szinte mindent el tudunk intézni telefonon keresztül.

Mivel ennek megfelelően a játékosok is egyre inkább választják a mobiltelefont a sportfogadásra, hiszen így mozgás, utazás közben, bárhol, bármikor tudnak fogadni. Ezt a tendenciát a fogadási oldalak is észlelték és reagáltak is rá, ennek köszönhetően pedig a magyar online sportfogadási oldalak is elérhetők telefonról vagy éppen van saját alkalmazásuk.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy ezek a platformok rendelkeznek HTML5 kompatibilitással, vagyis, ha megnyitod azt iOS vagy Android telefonod böngészőjéből, ugyanolyan fennakadásoktól mentesen tudod azt használni, mintha asztali gépről csatlakoznál. Másrészt, számos online sportfogadási oldal dobott piacra appot is. Ezt letölthetjük a telefonra és ezen keresztül is tudunk fogadni. 

A mobilváltozat jellemzője, hogy a bónuszok, a fizetési módok, az élő közvetítések egyaránt elérhetők ezek keresztül. A mobilváltozat legfőbb jellemzői a következők:

 • Mobilitás. Nem vagyunk helyhez kötve, mozgás közben is tudunk játszani, ha például valahol sorban állunk, várakozunk, munkaszünetet tartunk, vagy tömegközlekedésen utazunk.
 • Kényelem. Míg az asztali gép elé le kell ülni, a mobiltelefont magunkkal vihetjük, az ágyon fekve is tudunk fogadni és akár egy hűs medence mellett is.
 • Kiugró értesítések. Ha sportfogadási appot használunk, beállíthatunk különböző push-up értesítéseket, így emlékeztetőt kaphatunk, ha például kezdődik egy mérkőzés, vagy más fontos hír esetében.
 • Gyors fizetések. Ha mobilról játszunk, használhatjuk például a mobilfizetés lehetőségét, amivel gyorsan tudunk befizetni és fogadni.
 • Mobilos promóciók. Egyes sportfogadási oldalak kínálnak olyan különleges promóciókat, amelyek elsősorban a mobilos felhasználóknak szólnak.

GYIK

Lehetséges-e egyszerre fogadást tenni több különböző eseményre?

Az online sportfogadások egyik legfőbb pozitívuma, hogy itt sokkal több fogadási típus és fogadási piac érhető el. A legjobb oldalakon olyan sportágak közül válogathatunk, mint amilyen a labdarúgás, a kosárlabda, a baseball, a tenisz, a röplabda, a Forma-1, a rögbi, a krikett, a teke, a lóverseny és egy egész sor más sportág. Emellett virtuális és e-sportokat is találhatsz, amelyek szintén nagyon népszerűek és nagyon sok fogadójátékost vonzanak. Ami a fogadási lehetőségeket illeti, a fentiekben számos változatot soroltunk fel, amelyek között megtalálhatod azt is, amely szerint egy szelvények több mérkőzésre is fogadhatsz. Illetve, olyan stratégia és lehetőség is létezik, hogy ugyanazon meccs esetében minden kimenetelre fogadhatunk. A multifogadásoknak is létezik többféle változata, amelyek lényege, hogy nehéz eltalálni az összes eredményt, de ha sikerül, akkor a nyeremény is igen tekintélyes lehet.

Miért van egyes szorzóknak nagyobb értéke, mint másoknak?

A nyereményszorzó a sportfogadások egyik nagyon fontos tényezője, hiszen egy olyan mutatóról van szó, amely meghatározza, mennyit nyerhetünk egy adott fogadás esetén. Ezt különbözőképpen számítják ki az európai, az amerikai és a brit fogadási oldalak, a lényeg azonban ugyanaz: a kevésbé esélyes kimenetelek nagyobb szorzóval járnak, az esélyesebbek pedig kisebbel. Így például, ha a Barcelona egy albán csapattal játszik, akkor a Barcelona győzelme kisebb szorzóval fog rendelkezni, mint az ellenfélé. Illetve, az olyan hosszú távú fogadásoknál, mint pl. a Forma-1-es futam, ahol akár 10 hónappal előbb is megtippelhetjük a győztest, a szorzó is magasabb lesz, mert ezt nehéz az idény elején megtippelni. Ugyanakkor, ezek a szorzók dinamikusak. Ahogy az idény halad előre és láthatóvá válnak a különböző eredmények, az egyes versenyzők formái és alakul a táblázat, a szorzók is ennek fényében változnak.

Lehetséges-e ingyenesen bónuszokat szerezni?

Az online sportfogadási oldalak napi szinten versenybe szállnak a játékosokért, ennek pedig az egyik leghatékonyabb módja az, hogy különböző bónuszokat kínálnak. Mivel a piaci verseny az elmúlt évek során kiéleződött, mert nőtt az oldalak száma, ezek az ajánlatok is folyamatosan változtak, bővültek, javultak. A legtöbb esetben ezek a bónuszok valamilyen befizetéshez vannak kötve. Ilyenek a különböző ingyenes fogadást biztosító bónuszok, vagy pedig a pénzvisszatérítési bónusz. Ezek előfeltétele, hogy befizessünk egy minimális összeget, ami általában néhány ezer forint. Emellett, időnként kínálnak ezek az oldalak befizetés nélküli bónuszokat is. Ha ilyen bónuszt találunk, arra érdemes lecsapni, de előzetesen győződjünk meg róla, hogy milyen feltételek vonatkoznak rá, ha például annak a kifizetését kérnénk.

Milyen követendő stratégiák léteznek kezdők részére?

Ha még kezdő vagy, mindenképp tájékozódj, nézz utána az egyes oldalak kínálatának, hogy a legjobb bónuszokat és szorzókat kaphasd. Emellett, vannak követendő stratégiák is. Ezek egyike a statikus, aminek az a lényege, hogy minden fogadásnál ugyanazzal az összeggel játszol. Ez tekinthető a legnagyobb mértékben kockázatkerülő hozzáállásnak, ugyanis könnyebben tudjuk követni a fogadási eredményeket, de nem fogunk túl nagy összegeket veszíteni, ha nem jön be a számításunk. A másik említésre érdemes stratégia a kezdők részére a részarányos stratégia. Ebben az esetben a fogadási összegek a fogadás végkimenetelétől függenek. Vagyis, teszünk egy mérkőzésre például 5.000 forintot. Ha nyerünk, akkor a következő fogadásnál nagyobb összeggel fogadunk, ha viszont veszítünk, akkor kisebb összeggel fogunk játszani.

Melyek az online sportfogadás legfőbb előnyei?

Az online sportfogadások számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos értelemben vett fogadásokhoz képest. Ezek közül első helyen érdemes megemlíteni a kényelmet. Hiszen, az online sportfogadás esetében nem kell elmennünk egy fogadóirodába, elegendő megnyitni az adott oldalt, megkeresni a meccset, amire fogadni szeretnénk, tippelni és hanyatt dőlni. Ha pedig az élő közvetítések közül választunk egyet, akkor amellett, hogy az oldalon lehetőségünk van a meccs közvetítését nézni, a mérkőzés közbeni fogadási lehetőséget egész skálája tárul elénk. Mindig keress olyan platformot, amely rendelkezik élő részleggel is. Ez azért jó, mert itt eleve a piacok szélesebb választékát találhatod és az élő fogadások sokkal pörgősebbek, izgalmasabbak, mint ha mondjuk egy hónappal előbb fogadunk egy mérkőzésre. Illetve, érdemes kitérni a mobilitásra is. Mivel a mai sportfogadási oldalak már mobilról is elérhetőek, ezért gyakorlatilag bárhol vagyunk, telefonunkon keresztül tudunk fogadni és akár a meccset is nézni tudjuk.

Igazolnom kell-e a személyazonosságomat a sportfogadási oldalakon?

A sportfogadási oldalak esetében a biztonság kiemelt helyen áll. Ezek az oldalak számos biztonsági intézkedést tesznek az ügyfelek védelme érdekében. Ezek közé tartozik az, hogy a pénzügyi tranzakciókat titkosítási rendszeren keresztül végeznek. Emellett, amikor fiókot nyitsz, át kell esned az Ismerd meg az ügyfeled, vagyis KYC azonosítási folyamaton. Ennek keretében azt kell igazolnod, hogy elmúltál 18 éves és valóban az vagy, akinek kiadod magad. Ennek érdekében át be kell mutatnod a személyi igazolványodat és a lakcímkártyádat.