Legális online kaszinók

Legalis online kaszinok

Az online szerencsejátékok piacán rengeteg olyan platformot találsz, amelyek remek játékokat kínálnak. Tudd meg, miért érdemes legális kaszinót választani.

Az internetes szerencsejátékok piaca jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő internetes iparág. Szinte azt is mondhatnánk, hogy nap mint nap jelennek meg új oldalak, amelyek promócióiókkal, játékkínálatukkal igyekeznek minél több ügyfelet szerezni és megmaradni a piacon. Egyes becslések szerint 2023-ben a globális online kaszinók száma eléri a 4792-t, szóval túlzások nélkül mondhatjuk, hogy komoly a verseny ebben az iparágban. Ráadásul az üzleti előrejelzések szerint ez a trend a jövőben is növekedni fog. Ilyen bőséges kínálat ismeretében pedig nyilván a játékosoknak nem könnyű kiválasztani azt a platformot ahol játszani szeretnének. Ebben az áttekintésben azt igyekszünk bemutatni, miért előnyös, hogy legális online kaszinót választasz a játékra.

A 20 legjobb kaszinó magyar játékosok részére 2023-ban:

https://www.gamblingtherapy.org/hu/

18+. Kérjük felelősségteljesen játssz!

22bet kaszinó

22 bet licensing

A 22bet kaszinó Magyarország egyik legnépszerűbb szerencsejáték-oldala. Az oldal magyar nyelven is elérhető, kiemelkedő bónuszokkal és gazdag játékválasztékkal várja a játékosokat. Ezen kívül az oldal üzemeltetői azzal is tisztában vannak, hogy az ügyfelek megfelelő kiszolgálása is fontos eleme a minőségi szolgáltatásnyújtásnak.

Erre azért van szükség, mert a játékosok az elmúlt időszakban egyre öntudatosabbá váltak és nem fognak olyan kaszinót választani, amelyik nem tesz eleget az egyre magasabb elvárásoknak. Ezek között pedig első helyen a megbízhatóság áll, így a legtöbb játékos, mielőtt fiókot regisztrálna egy kaszinóban, azt ellenőrzi, hogy az adott oldal rendelkezik-e megfelelő működési engedéllyel.

A 22bet kaszinó ilyen tekintetben kifogástalanul teljesít. Amint azt a kezdőlap aljára görgetve mi magunk is ellenőrizni tudjuk, az oldal a Curacaói Szerencsejáték Hatóság engedélyével működik. Ez ezért fontos, mert ha egy oldal legális, akkor az ott leadott pénzügyi és személyi adataink biztonságban lesznek és egyetlen percig sem kell amiatt aggódnunk, hogy a nyereményünk, vagy a befizetéseink elvesznek.

A 22bet kaszinótól bármikor segítséget kérhetünk, ha elakadnánk játék közben. Az oldal alján lévő élő chat gomb megnyomásával előugró ablakban akár magyar nyelven is kérdezhetünk, a kaszinó munkatársai igyekeznek gyorsan válaszolni.

Rabona kaszinó

Rabona Licensing

A Rabona kaszinó is azok a szerencsejáték platformok közé tartozik, amelyek tudják, hogy az ügyfelek bizalma a legfontosabb, ha szeretnék őket hosszú távon is megtartani. Ezt pedig elsősorban átlátható, segítőkész és természetesen legális ügyvitellel tudják elérni. Ami a Rabona kaszinó szabályozását illeti, ők a Curacaói Szerencsejáték Hatóság engedélyével működnek.

Ez egy elismert nemzetközi hatóság, amely az engedély kiadását megelőzően alaposan górcső alá veszi az adott kaszinót és csak akkor ad ki számára működési engedélyt, ha eleget tesz a szigorú előírásoknak, amelyek elsősorban a játékosok érdekeit szolgálják.

Mivel a legtöbben azért aggódnak, mert nem szeretnék, ha a számlaadataik és a pénzük illetéktelen kezekbe kerülne, ezért a Rabona kaszinó megköveteli az ügyfelektől, hogy azok végezzék el az ún. KYC hitelesítési folyamatot.

Ez azt jelenti, hogy a regisztrációt követően, de legkésőbb akkor, amikor az első kifizetést kezdményezzük, a kaszinóval meg kell osztanunk személyi igazolványunk és lakcímkártyánk másolatát. Erre azért van szükség, hogy ellenőrizni tudják, valóban azok vagyunk-e akinek kiadjuk magunkat. Ilyen módon kiszűrik az olyan profilokat, amelyek adathalászat vagy más szabálytalan tevékenység céljából regisztrálnak az oldalon.

Bet365 kaszinó

bet365 licensing

A Bet365 kaszinó azok a sportfogadási- és kaszinó oldalak közé tartozik, amelynek a neve egybeforrt a minőségi szolgáltatásokkal. Ennek megfelelően, magától értetődőnek tekinthető, hogy ez a kaszinó egy olyan elsőrangú szabályozó hatóság engedélyével rendelkezik, amilyen a Máltai Szerencsejáték Hatóság.

Európa területén, de igazából szerte a világon a máltai testület számít a legnagyobb tekintéllyel bíró kaszinó szabályozó hatóságnak. Az ő engedélyüket a legnehezebb megkapni, ugyanis ehhez a kaszinóknak egész sor szigorú feltételnek kell eleget tenniük, ami kiterjed a játékszoftverek működésére, a fizetési rendszerekre, az oldal titkosítására, a tisztességes játékmenetekre és a felelős játékszervezésre is.

Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír az online kaszinók működése terén. A szerencsejáték ugyanis függőséget okozhat, ezért egy felelős online kaszinónak kötelessége erre felhívni a figyelmet és mindent megtenni, hogy megakadályozza ügyfeleinél az ilyen jellegű káros következményeket.

Ezen cél érdekében a Bet365 egy olyan elismert szervezettel működik együtt, amilyen a Gambling Therapy. Ezek kívül az oldalon egy külön részleg foglalkozik ezzel a témával. Itt lehetőségünk van nyomon követni az aktivitásunkat, befizetési limiteket, időbeli figyelmeztetéseket állíthatunk be, illetve az önkizárásra is lehetőségünk van.

Amunra kaszinó

Amunra license

Az Amunra kaszinó elsősorban egyedi tematikájával hívja fel magára a a játékosok figyelmét, ez pedig nem más, mint az ókori Egyiptom megjelenítése. Persze, ez önmagában még nem elegendő ahhoz, hogy a játékosok regisztráljanak, befizessenek és elkezdjenek játszani. Ha a kaszinó kezdőlapjának az aljára görgetünk, láthatjuk, hogy ez a kaszinó a Curacaói Szerencsejáték Hatóság engedélyével rendelkezik.

Az Amunra oldalának kaszinó részlegében több ezer játékot találhatunk olyan kategóriákban, mint asztali játékok, nyerőgépek, jackpot játékok, kaparós sorsjegyek, árkád játékok és még egész sor egyéb. Ezekkel a játékokkal kapcsolatban hasznos tudnivaló, hogy ún. véletlenszám-generátor, vagyis RNG vezérli őket, ami gondoskodik arról, hogy minden játékmenet, minden pörgetés, minden verseny végkimenetele véletlenszerű legyen.

Ahhoz, hogy a kaszinó megkapja egy olyan testület engedélyét, amilyen a Curacaói Szerencsejáték Hatóság, gondoskodnia kell róla, hogy ez a szoftver valóban tisztességesen működjön, vagyis a játékok eredménye manipulációktól mentes legyen.

Az ilyen hatósági engedély megköveteli azt is, hogy a kaszinók fizetési rendszerei kifogástalanul működjenek. Az Amunra kaszinó számos fizetési módot kínál ügyfeleinek úgy a be-, mint a kifizetésekre. Az engedély szavatolja, hogy ezek a tranzakciók titkosítottak legyenek és harmadik félnek ne legyen hozzáférése. Ilyen módon biztosak lehetünk benne, hogy a pénzünk nem kerül hackerek kezébe.

Slots Palace kaszinó

Slots palace Licence
Ez a szerencsejáték-oldal elsősorban széleskörű játékválasztékával emelkedik ki a hasonló platformok sorából. A Slots Palace oldalán sportfogadás, kaszinó és élő osztós játékok egyaránt megtalálhatók, mindezek mellé előnyös üdvözlő bónuszokat, folyamatos promóciókat és érdekes versenyeket is kínálnak.
Ez a kaszinó a Curacaói Szerencsejáték Hatóság engedélyével működik. Nagyon sok szerencsejáték platform rendelkezik ezzel a licenccel, amit megbízhatónak tekinthetünk. A testület, mielőtt kiadná az engedélyt, egész sor kritérium meglétét ellenőrzni. Ráadásul, a későbbiekben is végeznek időszakos ellenőrzéseket, így a kaszinók azt sem tehetik meg, hogy az engedély megszerzése után változtatnak működésükön, mert ezzel a licenc felfüggesztését, pénzbírságot, vagy az engedély bevonását kockáztatják.

A hatóság többek között ellenőrzi, hogy az oldal rendelkezik-e eléggé széles játékválasztékkal. Mint említettük, a Slots Palace egy elég széles palettát lefed a szolgáltatásaival, ugyanis sportfogadást és kaszinót is találhatunk itt. A kaszinó részlegben az iparág vezető stúdiónak legnépszerűbb játékait találhatjuk. Ugyanakkor, érdemes megemlíteni az élő osztós részleget is, ahol a megszokott élő játékok mellett játék show-k is találhatók.
A megbízhatóság fontos eleme a megfelelően működő ügyfélszolgálat is. A Slots Palace ügyfélszolgálatát élő chaten és e-mailben is el tudjuk érni.

A legális online kaszinók szabályozása Magyarországon

Ami a magyarországi kaszinók szabályozását illeti, az idei év egy hosszú folyamat végét és fordulópontját jelenti. A magyar szerencsejátékok területét a 2022-es év végéig egy 1991-ben elfogadott jogszabály rendezte, amelyet a 2010-es években többször is módosítottak, aminek eredményeképp ezen a területén tulajdonképpen monopolhelyzetbe került a Szerencsejáték Zrt.

Ez a vállalat a rendszerváltást követően, 1991-ben jött létre, mint olyan állami tulajdonban lévő részvénytársaság, amelynek feladata a szerencsejátékok szervezése és lebonyolítása volt Magyarországon. Az elmúlt évtizedben az online magyar kaszinók tömegesebb megjelenésével a magyar hatóságok ezt a vállalatot hozták monopolhelyzetbe, mégpedig olyan módon, hogy tulajdonképpen más vállalat, vállalkozás nem kaphatott magyar állami engedélyt sem földi sem online szerencsejátékok lebonyolítására. Sőt, számos esetben azok internetes elérését is blokkolták.

Ezek a vállalatok ezért az Európai Unió Bíróságához fordultak, amely helyt adott a keresetüknek és felszólította a magyar kormányt, hogy változtasson ezen a helyzeten. Ennek eredményeképpen született meg az a jogszabály, amely 2023. első napjával lépett hatályba és amely valóban demokratizálta ezt a területet.

Legális kaszinó: a büntető rendelkezések

Az említett jogszabály rendelkezései értelmében Magyarország területén a Szabályozott Tevékenységes Felügyeleti Hatósága kapott megbízást, hogy kaszinó engedélyeket adjon ki úgy a szárazföldi, mint a legjobb legális online kaszinók részére és felügyelje ezt a területet. Az engedély megszerzésének egyik előfeltétele, hogy a kérelmező vállalkozás legalább ötéves tapasztalattal rendelkezzen ezen a területen, illetve, hogy az elmúlt 10 évben nem került Magyarországon feketelistára illegális szolgáltatások nyújtása miatt. A pályázó cégeknek egymillió eurós alapítói tőkét kell biztosítaniuk, a pályázási díj 10 millió forint, az engedélyezési díj pedig 600 millió forint. Sikeres működés esetén bruttó bevételük 2,5%-át kötelesek befizetni, a játékadó pedig a tiszta játékbevétel 15%-a.

Magyarországon elfogadott kaszinó licencek

A fentiekben bemutattuk, hogy milyen eljáráson kell átesnie annak az online szerencsejáték szolgáltató vállalatnak, amely Magyarországon nemzeti engedélyt szeretne kiváltani. Azt mondhatjuk, hogy ennek a jogszabálynak a vesztesei közé sorolhatók azok az online kaszinók, amelyeknek a székhelye az Egyesült Királyság területén található, tekintve, hogy a törvénybe foglalt kitételek kizárólag az Európai Unió területén már jelenlévő és működő online kaszinó szolgáltató cégekre terjednek ki, a szigetország pedig ugyebár a Brexit miatt kívül esik ezen a területen. A másik kellemetlenség a már említett fekete listás korlátozás. Ez a lista ugyanis nem nyilvános, ezért az érintett cégek valószínűleg csak akkor értesülnek róla, hogy a korábbi időszakban tiltást kaptak, ha elindítják az engedélyeztetési eljárást. 

Nyilván ez az összetettség és a tetemes költségek is hozzájárulhattak, hogy a hatóság eddig mindössze három engedélyt adott ki Magyarország területére online szerencsejáték szolgáltatás folytatására, ráadásul ezek magyar érdekeltségű webhelyek.

Ez persze nem azt jelenti, hogy Magyarországon minden más online kaszinó illegális lenne, hiszen a legtöbb kaszinó olyan nemzetközi szabályozó testületek engedélyével rendelkezik, amilyen például a Máltai Szerencsejáték Hatóság, vagy a Curacaói Szerencsejáték Hatóság. 

Máltai Szerencsejáték Hatóság engedélye

Az online kaszinóengedélyeket kiadó és a platformokat ellenőrző nemzetközi testületek közül az egyik legtekintélyesebb a Máltai Szerencsejáték Hatóság. Mivel pedig ez a testület Máltán, az EU területén belül székel, ezért az olyan legális magyar online kaszinókban, amelyek az ő engedélyükkel működnek, tökéletesen megbízhatunk.

A Máltai Szerencsejáték Hatóság szigorú előfeltételkhez köti a kaszinóengedélyek kiadását és egyetlen online platform sem juthat ilyen licenchez, amíg ezeknek a feltételeknek nem tesznek eleget. De ez még nem minden. A hatóság rendszeresen ellenőrzi a már engedélyezett kaszinókat is, így ha azok esetleg a későbbiekben eltérnének az elsődleges kritériumoktól, ezzel pénzbüntetést és engedélyük felfüggesztését, visszavonását kockáztatják. 

Új legális online kaszinók

A legális magyar online kaszinókban megtalálható játékokról általánosságban elmondható, hogy azok minőségiek, igényesek és tisztességesek. A legális szerencsejáték-oldalak az internetes kaszinó üzletág vezető szoftvergyártó vállalataival működnek együtt, amelyek kifejezetten a minőségi játékok fejlesztésére specializálódtak. Mivel az internetes kaszinó mellett maga a szoftvereket gyártó cég is köteles működési engedélyt kapni, ha legálisan szeretné folytatni a tevékenységét, ezért azt is elmondhatjuk, hogy a különböző asztali játékok, mint amilyen a blackjack, a póker, a rulett, vagy a legális online kaszinókban legnagyobb számban megtalálható nyerőgépek, kivétel nélkül szabályos játékmenetekkel rendelkeznek és biztos lehetsz benne, hogy semmilyen átverés nincs a dologban. Ugyanez mondható el a platformok élő osztós részlegének játékairól is.

Hogyan végezzük az online kaszinók értékelését?

Szakértői csapatunk minden egyes kaszinóoldalt alapos vizsgálatnak vet alá, annak érdekében, hogy csakis olyan oldalakat listázzunk, mutassunk be és ajánljunk játékosainknak, amelyek eleget tesznek a legmagasabb követelményeknek. Ezek a követelmények pedig elsősorban a minőségi játékválasztékra, a megfelelő engedély meglétére, az ügyfelek és adataik biztonságára, a fizetési módokra, az ügyfélszolgálatra vonatkoznak, de minden esetben megvizsgáljuk a kaszinó hírnevét is, átolvassuk a játékosok által írt értékeléseket. Az alábbiakban ezeket a kritériumokat egyenként is ismertetjük. Ha saját kutatásaid során szeretnéd te is a legfontosabb szempontokat ismerni és alkalmazni, akkor a folytatatást mindenképp olvasd el, ugyanis részletes segítséget kapsz, hogy mi az, amire érdemes odafigyelni a megfelelő kaszinó kiválasztása során.

Legalis online kaszinok

Engedély, biztonság

Amint arról ebben az áttekintésben már szót ejtettünk, az elsőszámú és legfontosabb szempont, ha szeretnél megfelelő minőségű, tisztességes, legális online kaszinóban játszani, az az engedély. Ha egy online kaszinó rendelkezik valamely tekintélyes szerencsejátékot szabályozó testület engedélyével, akkor megbízható. Ezt a leggyakrabban a kaszinó kezdőlapjának az alsó részén találhatod meg. 

A magyarországi legális online kaszinók leggyakrabban a Máltai Szerencsejáték Hatóság, a Gibraltári Szerencsejáték Hatóság, vagy a Curacaói Szerencsejáték Hatóság engedélyével rendelkeznek, illetve a jövőben várható, hogy többen is megszerzik a magyar Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának engedélyét. Ha fontos számodra, hogy legális kaszinóban játsz, ezt mindig ellenőrizd.

Játékválaszték

A másik fontos dolog, ami már nem a biztonsághoz és a jogszabályokhoz kapcsolódik, sokkal inkább ahhoz, hogy jól érezhesd magad a kaszinóban, az ott megtalálható játékválasztékra vonatkozik. Ha már fiókot nyitsz egy ilyen oldalon, akkor nyilván szeretnéd a piacvezető, legnépszerűbb, legigényesebb játékokat játszani. Ehhez pedig arra van szükség, hogy az adott kaszinó együttműködjön az iparág olyan vezető fejlesztőivel, mint a következők:

 • NetEnt
 • IGT
 • Pragmatic Play
 • BGaming
 • Microgaming

A legjobb legális online kaszinók akár több tucat fejlesztő céggel is együttműködnek, így biztosítják a változatos és állandóan megújuló játékválasztékot.

Fizetési rendszerek a kaszinókban

Egy újabb fontos ponthoz érkeztünk. Természetesen a legális online kaszinókban lehetőséged van rá, hogy ingyenesen is játsz, ugyanis számos játék demó változata is elérhető, de minden bizonnyal ettől szeretnél tovább menni és kipróbálni a valódi pénzes játékot is. Ebben az esetben pedig fontos, hogy az adott kaszinó a legkülönbözőbb fizetési módokat tegye elérhetővé és emiatt ne kelljen újabb típusú fizetési módot választanod. Ezért népszerű például a paysafecard online casino. A legjobb legális online kaszinók a következő fizetési módokat teszik elérhetővé:

 • Bankkártyák
 • E-pénztárcák
 • Utalványos fizetés
 • Mobilfizetés
 • Kriptovaluták
 • Banki átutalás

A fizetési módok sokszínűsége mellett arra is érdemes odafigyelni, hogy a banki tranzakciók lebonyolítása gyors legyen és a kifizetési értékhatárok eléggé nagyok legyenek.

Ügyfélszolgálat

Ha még újonc vagy egy legális kaszinóban, akkor szinte biztos, hogy nem lesz minden elsőre világos és kérdésed lesz. Ha az oldal rendelkezik részletes GYIK részleggel, lehet, ott is megkapod a szükséges segítséget. De ha mégsem, akkor viszont fontos a hatékony ügyfélszolgálati szolgáltatás. A legjobb online kaszinók többféle csatornán felkínálják ezt a lehetőséget:

 • E-mail
 • Élő chat
 • Telefon
 • Közösségi oldalak

Hatékony kifizetések

A többféle fizetési mód és lehetőség, a magas kifizetési limitek azonban mit sem érnek, ha az egész mögött nem áll egy hatékony és megbízható szoftver. Tehát, fontos arra is odafigyelni, hogy az adott kaszinó oldala fennakadások nélkül működik-e, a fizetési kérelmeket gyorsan és a megfelelő módon feldolgozzák-e és úgy általában az oldal használata során nem ütközünk folyamatosan ismétlődő problémákba.

A megfelelően felépített virtuális kaszinó oldalon az egyes funkciókat gyorsan be tudjuk hozni, a fizetési kérelmekre legkésőbb 24 órán belül érkezik visszajelzés, ha pedig bármilyen fennakadást tapasztalaunk, akkor hatékony segítséget kapunk. A téves tranzakciók korrigálása magától értetődő.

Mobil kaszinó

2023-ban már egyértelműen megtapasztalható az a trend, amely szerint a szerencsejáték-oldalak látogatói egyre szívesebben játszanak mobilról, mint asztali gépről. Ennek a jelenségnek egyrészt kényelmi okai vannak, hiszen sokkal jobb egy karosszékben hátradőlve, vagy akár a medence partják játszani, mint egy asztali gép előtt görnyedni. A másik ok pedig a technológiai fejlődés, ami gyorsabb és stabilabb internetet és nagyobb tudású és kapacitású mobiltelefonokat eredményezett.

Ma egy olyan kaszinó oldal, ami követi az aktuális irányvonalakat, elérhetővé kell, hogy tegye a tartalmát mobiltelefonon is. Ezek az oldalak HTML5 kompatibilis kidolgozással rendelkeznek, aminek köszönhetően az Android és iOS telefonok böngészőjén keresztül is tökéletesen megjelennek. Arra is van példa, hogy egyes kaszinók saját appot fejlesztenek ki a játékosok részére.


A kaszinó hírneve és a játékosok véleményei

Egy kaszinó minőségéről a hírneve alapján tudunk a legkönnyebben meggyőződni. Ennek nyilván előfeltétele, hogy az adott platform már létezzen egy ideje. Amit érdemes ilyen tekintetben megnézni, hogy mely vállalat a kaszinó működtetője. Ha egy tekintélyes, elismert vállalatról van szó, amely a tevékenységéért már számos szakmai elismerést kapott, akkor hátradőlhetünk.

A szakma mellett azonban legalább ilyen hasznos lehet a játékosok, ügyfelek véleményei, akik már játszottak az oldalon és megtapasztalták annak működését. Az ő véleményeiket a különböző erre specializált honlapokon tudjuk megtalálni. Érdemes ezeket átböngészni, mert megfelelő képet kaphatunk az adott kaszinó megítéléséről.

A legális online kaszinók előnyei és hátrányai

Előnyök Hátrányok
online kaszinó üdvözlő bónusz Nem minden országban érhetők el
Hatékony ügyfélszolgálat Kevesebb bónuszajánlat
A legújabb játékok Fizetési korlátozások

GYIK

Biztonságos-e olyan online kaszinóban játszani, amelynek nincs engedélye?

Ha engedélyezett online kaszinóban játszol, biztos lehetsz benne, hogy minden tisztességes és nem leszel átverés áldozata. Engedély nélküli kaszinóban ezt senki sem garantálja.

Játszhatok-e legális online kaszinóban?

A legális online kaszinóban mindenkinek joga van fiókot nyitni és játszani, aki betöltötte a 18. életévét.

Hol találhatom meg a legális online kaszinó engedélyét?

Az engedélyt általában a kaszinó kezdőlapjánal alján találhatod meg.

Legális kaszinóban játszottam - kell-e adózni a nyereményem után?

Ha legális online kaszinóban játszol, a nyereményed után nem kell adóznod.

Legális kaszinózás mobilról - ilyen van?

Természetesen van. A legtöbb legális online kaszinó mobilról is elérhető.